Wat is Russian volume?

Bij de Russian volume techniek wordt er niet één, maar meerdere extensions als een waaiertje op één wimperhaar geplaatst. Deze techniek wordt ook wel 2D-6D wimperextensions genoemd. Het getal voor de ‘D’ geeft hierin ook het aantal gebruikte wimperextensions aan. Deze extensions zijn vele malen dunner dan die gebruikt worden bij de one by one techniek, waardoor het niet te zwaar is voor je eigen natuurlijke wimperhaar. Het effect van de russian volume is een nog vollere oogopslag dan bij de one by one techniek. Wanneer je van ‘extra vol’ houdt is deze techniek echt iets voor jou!

*Bij Mowy beauty wordt er met maximaal 4D extensions gewerkt.

De voordelen:

  • Mooie, volle en lange wimpers met extra volume
  • Geen mascara of wimperkruller meer nodig
  • Ideaal wanneer je niet zo heel veel wimpers hebt
  • Geen uitlopende mascara meer bij regen of huilen;
  • Wakker worden met een frisse, open blik.

Aftercare

  • 6u na de behandeling de wimpers droog houden
  • Niet in de ogen wrijven
  • Niet plukken of trekken aan de extensions (je beschadigd hierdoor je natuurlijke wimpers)

Een goede nazorg van de wimperextensions is zeer belangrijk. De natuurlijke functie van onze wimpers is om vuil, talg, stof en water uit onze ogen te houden. Normaliter kan je dit goed reinigen met water of een make-up remover indien je make-up gebruikt. Maar met wimperextensions is water alleen niet voldoende. Zeker bij de russian volume is het reinigen met een lash foam heel belangrijk.

De extensions worden zo’n 2-3mm van het ooglid af geplaatst. De ruimte tussen het ooglid en de extensions is een perfecte plek voor vuil om zich op te gaan hopen, met alle gevolgen van dien. Om ontstoken ogen, een allergische reactie of zelfs blefaritis te voorkomen is het heel belangrijk om je wimpers goed te verzorgen. Dit doe je door je wimpers dagelijks te borstelen met het borsteltje dat je mee krijgt en door je wimpers te reinigen met een speciale foam. Het reinigen met de foam doe je elke 2-3 dagen. Of vaker indien nodig. De lash foam is te koop in de salon.

Daarnaast is het belangrijk om geen olie houdende producten te gebruiken op en rond de ogen. Dus geen make-up en crèmes die olie bevatten, hiertegen is de lijm namelijk niet bestemd en zal ervoor zorgen dat je minder lang plezier hebt van je extensions.

 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de behandeling? Neem dan contact met mij op via de contactpagina
Of Klik hier om een afspraak te maken