Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn kleine haartjes die op je eigen, natuurlijke wimpers worden geplakt met een speciale lijm. Dit zorgt ervoor dat je altijd een frisse en open blik hebt zodra je wakker wordt!  Ieder oog heeft wel 80-120 wimperharen en op elk van deze haartjes wordt een extension geplakt. Dit is ook de rede dat een nieuwe set one by one 2uur tijd vergt om een volle set te maken.

De wimper extensions zijn perfect nagebootste wimperhaartjes, waardoor de uitstraling zeer natuurlijk kan zijn. Maar ook de perfecte mascaralook kan hiermee gecreëerd worden. Er zijn namelijk verschillen in krul, lengte en dikte. Hoe de look vorm zal krijgen kan volledig naar wens van de klant worden gemaakt. Samen kijken we naar wat het beste bij je past en wat je het mooist vindt. Samen met jou kijk ik welke krul, dikte en lengte van de extension het beste bij je past. We bespreken je wensen en op basis daarvan maken we een keuze. Er zijn verschillende looks mogelijk en ik heb vele soorten extensions in huis om aan ieders wensen te voldoen.

In 2022 heb ik een award gewonnen voor mijn werk met de one by one techniek. In een gecombineerde categorie van junior + professional heb ik de 3e prijs gewonnen voor de set hieronder.

De voordelen

Het dragen van wimperextensions heeft veel voordelen. Met name dat je niet meer met mascara in de weer hoeft en je ’s morgens dus veel tijd bespaart, maar ook:

  • Je hebt mooie, volle en lange wimpers de hele dag, elke dag!
  • Geen uitlopende mascara meer bij regen of huilen;
  • Geen wimperkrultangen meer nodig;
  • Wakker worden met een frisse, open blik.

Aftercare

Een goede nazorg van de wimperextensions is zeer belangrijk. De natuurlijke functie van onze wimpers is om vuil, talg, stof en water uit onze ogen te houden. Normaliter kan je dit goed reinigen met water of een make-up remover indien je make-up gebruikt. Maar met wimperextensions is water alleen niet voldoende. De extensions worden zo’n 2-3mm van het ooglid af geplaatst. De ruimte tussen het ooglid en de extensions is een perfecte plek voor vuil om zich op te gaan hopen, met alle gevolgen van dien. Om ontstoken ogen, een allergische reactie of zelfs blefaritis te voorkomen is het heel belangrijk om je wimpers goed te verzorgen.

Dit doe je door je wimpers dagelijks te borstelen met het borsteltje dat je mee krijgt en door je wimpers te reinigen met een speciale foam. Het reinigen met de foam doe je elke 2-3 dagen. Of vaker indien nodig. De lash foam is te koop in de salon.

Daarnaast is het belangrijk om geen olie houdende producten te gebruiken op en rond de ogen. Dus geen make-up en crèmes die olie bevatten, hiertegen is de lijm namelijk niet bestemd en zal ervoor zorgen dat je minder lang plezier hebt van je extensions.

 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de behandeling? Neem dan contact met mij op via de contactpagina
Of Klik hier om een afspraak te maken

 

Before

After